کوام براتویت، عکاس پروژه«سیاه زیباست» در سن ۸۵ سالگی درگذشت
کوامه براتویت، عکاس و فعالی که به پروژه “سیاه زیباست” معروف بود ،درگذشت. او 85 سال داشت.
براتویت نه تنها به خاطر عبارت «سیاه زیباست» بلکه به خاطر عکاسی خبری و فعالیتهایش که عمدتاً حول زندگی و فرهنگ هارلم و آفریقا متمرکز شده بود، شناخته شد. خبر درگذشت او توسط پسرش، کوام براتویت جونیور، در هفته گذشته در اینستاگرام به اشتراک گذاشته شد.
براتویت در 1 ژانویه 1938 در بروکلین، نیویورک به دنیا آمد و در این شهر بزرگ شد. همانطور که توسط ArtNews توضیح داده شده است، آثار براتویت تنها در قالب مرورهای گذشته موزه به رسمیت شناخته شده است، اما عکاسی او در چندین نشریه و روی جلد آلبوم در طول سال ها دیده شده است. مهمتر از آن، براتویت با ارائه انگیزه ای برای بحث در مورد اهمیت هویت نژادی در میان مردم آفریقایی تبار در سراسر جهان اعتبار دارد.
«سیاه زیباست»
«سیاه زیباست» اولین بار به عنوان بخشی از نمایش مدی که او در سال 1962 با عنوان Naturally ’62 برگزار کرد، بیان شد. عبارت معروف براتویت چیزی بیش از یک بیانیه اعتقادی بود، زیرا در دهه 1960 به یک جنبش فرهنگی در ایالات متحده تبدیل شد و در نهایت در سطح جهانی گسترش یافت – بسیار فراتر از اینکه به طور خاص به او گره خورده باشد.
عبارت «سیاه زیباست» به آغوش گسترده ای از فرهنگ و هویت سیاهان اشاره دارد. موزه ملی تاریخ و فرهنگ سیاهپوستان در اسمیتسونیان توضیح میدهد که این خواستار قدردانی از گذشته سیاهپوستان بهعنوان میراثی ارزشمند بود و باعث غرور فرهنگی در دستاوردهای سیاهپوستان معاصر شد.
این جنبش مدل موهای طبیعی مانند «افرو» و تنوع رنگ پوست، بافت مو و ویژگی های فیزیکی موجود در جامعه آفریقایی آمریکایی را تأیید کرد.
در طول دهه 1960، براتویت برای نشریات سیاه پوست برجسته مانند The Amsterdam News، City Sun و The Daily Challenge، گزارش و تصویر تهیه کرد.
در حالی که براتویت به آفریقا سفر می کرد و از مسابقه بوکس جکسون فایو و حتی مسابقه بوکس “Rumble in the Jungle” بین محمد علی و جورج فورمن عکاسی می کرد، کارهای او مربوط به جنبش “سیاه زیباست” مشهورترین کار او باقی مانده است. همسر او، سیکولو براتویت، حتی امروز نیز بر طبل آن جنبش می کوبد.
به گزارش آرت نیوز، سیکولو براتویت در اوایل سال جاری در یک پنل گفت: «نقش ما این است که برای جوانان خود الگو باشیم و به آنها بفهمانیم که خوب هستیم و مجبور نیستیم از دیگران الگوبرداری کنیم. ما کارهای خیلی بیشتری برای انجام دادن داریم.»
دیدگاهتان را بنویسید